· Ostra i słodka papryka
· Sól
· Olej
· 3 łyżeczki mąki pszennej
· ½ kg łopatki lub szynki wieprzowej
· Cebula
· 1 opakowanie mieszanki mrożonej ( marchewka – groszek)
1. Kroimy łopatkę w kostkę, następnie obsmażamy na rozgrzanym oleju.
2. Doprawiamy przyprawami: sól oraz papryki.
3. Obieramy cebulę i kroimy w kostkę, dodajmy do mięsa.
4. Podlewamy wodą i prużymy.
5. Gdy mięso jest już prawie dobre dodajemy warzywa i prużymy.
6. Robimy zaprawkę z mąki z odrobiną wody i wlewamy do gulaszu.
7. Potrawa gotowa.
8. Smacznego.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu