Gulasz z warzywami

Gulasz z warzywami

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Marchewka z groszkiem to idealne warzywa żeby łaczyć z mięsem

Składniki:

·       Ostra i słodka  papryka

·       Sól

·       Olej

·       3 łyżeczki mąki pszennej

·       ½ kg łopatki lub szynki wieprzowej

·       Cebula

·       1 opakowanie mieszanki mrożonej ( marchewka – groszek)

Sposób przygotowania:

1.    Kroimy łopatkę w kostkę, następnie obsmażamy na rozgrzanym oleju.

2.    Doprawiamy przyprawami: sól oraz papryki.

3.    Obieramy cebulę i kroimy w kostkę, dodajmy do mięsa.

4.    Podlewamy wodą i prużymy.

5.    Gdy mięso jest już prawie dobre dodajemy warzywa i prużymy.

6.    Robimy zaprawkę z mąki z odrobiną wody i wlewamy do gulaszu.

7.    Potrawa gotowa.

8.    Smacznego.

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy