· 60 dag pieczarek
· 60 dag. mięsa z łopatki wieprzowej
· Sos ciemny Łowicz
· 1 słoik papryki konserwowej
· 2 marchewki
· Cebula
· Olej do smażenia
· Sól
· Chili
· 2 łyżeczki majeranku
1. Łopatkę kroimy w małą kostkę .
2. Obieramy cebulę, również kroimy w kostkę po czym prużymy na oleju i dodajemy mięso które przyprawiamy solą.
3. Żeby mięso się nie przypaliło można podlać odrobiną wody i dalej prużymy do chwili kiedy mięso będzie już dobre.
4. Dodajemy ugotowane oraz pokrojone wcześniej pieczarki.
5. Paprykę, marchewkę ( obraną ) kroimy w kostkę również dodajemy do mięsa.
6. Wsypujemy przyprawy: majeranek, chili oraz wlewamy sos.
7. Gotujemy chwilkę i dania gotowe.
8. Smacznego.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu