Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

W sosie ciemnym gulasz

print Drukuj
W sosie ciemnym gulasz

Beata

liczba porcji Liczba porcji 7
Ocena:
0.0

0 ocen

Gulasz najlepiej podać z ziemniakami

składniki

·         60 dag  pieczarek

·         60 dag. mięsa z   łopatki wieprzowej

·         Sos ciemny Łowicz

·         1 słoik papryki konserwowej

·         2 marchewki

·         Cebula

·         Olej do smażenia

·         Sól

·         Chili

·         2 łyżeczki majeranku

 

sposób przygotowania

1.       Łopatkę kroimy w  małą kostkę .

2.       Obieramy  cebulę, również kroimy w kostkę po czym prużymy na oleju i dodajemy mięso które przyprawiamy solą.

3.       Żeby mięso się nie przypaliło można podlać odrobiną wody i dalej prużymy do chwili kiedy mięso będzie już dobre.

4.       Dodajemy ugotowane oraz pokrojone wcześniej pieczarki.

5.       Paprykę, marchewkę ( obraną ) kroimy w kostkę również dodajemy do mięsa.

6.       Wsypujemy przyprawy: majeranek, chili oraz wlewamy sos.

7.       Gotujemy chwilkę i dania gotowe.

8.       Smacznego.

 

Ocena:
0.0
Liczba porcji 7
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Ogórki kiszone inaczej
Gwiazdka

Ogórki kiszone inaczej

Kiedyś dostałam ogórki a kiszone miałam już zrobione. Postanowiłam żeby było troche odmiany zrobić tak :)
Muffinki z borówkami
Gwiazdka

Muffinki z borówkami

Szybki deser dla niespodziewanych gości :)
Kotleciki zapiekane
Gwiazdka

Kotleciki zapiekane

Przepyszne kotlety zapiekane z sezonowymi wazrywami.
Zrazy nadziewane cukinią
Gwiazdka

Zrazy nadziewane cukinią

Schab zwijamy w przepysznym sosie polecam.
warzywna sałatka zimowa
Gwiazdka

warzywna sałatka zimowa

Zimowa porą brakuje nam warzyw, dlatego warto zrobić zapasy :)
Lasange pyszna w innej wersji
Gwiazdka

Lasange pyszna w innej wersji

Lasange zwinieta w boczku , daje nam wyrazisty smak co sprawia że jest pyszna. Po wyjęciu nie rozpada się :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!