· 60 dag szynka wieprzowa
· 4 szt. ogórków konserwowych
· Trochę grzybków suszonych
· Sól
· Pierz
· 3 listki laurowe
· 3 ziarna ziela angielskiego
· Koncentrat pomidorowy
· Olej do smażenia
· Trochę mąki do posypania
· 1 laska kiełbasy podwawelskiej
· Szczypta czosnku
· Majeranek
1. Obieramy mięso z błonek, kroimy w kostkę.
2. Dodajemy do mięsa pieprz oraz sól.
3. Posypujemy mąką i dokładnie mieszamy.
4. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Do cebuli dodajemy mięso.
6. Kiełbasę drobno kroimy, dokładamy do mięsa.
7. W garnku gotujemy wodę i kiedy mięso straci czerwony kolor przekładamy do garnka.
8. Dodajemy listek, ziele, majeranek oraz grzyby suszone.
9. Gotujemy aż mięso będzie dobre.
10. Na koniec dodajemy koncentrat, ewentualnie doprawiamy do smaku.
11. Ogórki kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa, 10 minut gotujemy.
12. Gulasz gotowy.
13. Smacznego.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu