· 50 dag mięsa wieprzowego z łopatki
· 25 dag pieczarek
· 1 Cebula
· 1 mały słoik ketchupu pikantnego
· Olej do smażenia
· Pieprz
· Sól
1. Łopatkę kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzany olej doprawiając pieprzem oraz solą, prużymy.
2. Cebulę drobno kroimy prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Dodajemy pieczarki przyprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Pieczarki przekładamy do mięsa nadal prużymy aż mięso będzie dobre.
5. Dodajemy chili i ketchup i gotujemy do chwili kiedy sos zrobi się gęsty.
6. Danie gotowe.
7. Smacznego.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu