· 50 dag mięsa wieprzowego z łopatki
· 25 dag pieczarek
· 1 Cebula
· 1 mały słoik ketchupu pikantnego
· Olej do smażenia
· Pieprz
· Sól
1. Łopatkę kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzany olej doprawiając pieprzem oraz solą, prużymy.
2. Cebulę drobno kroimy prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Dodajemy pieczarki przyprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Pieczarki przekładamy do mięsa nadal prużymy aż mięso będzie dobre.
5. Dodajemy chili i ketchup i gotujemy do chwili kiedy sos zrobi się gęsty.
6. Danie gotowe.
7. Smacznego.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu