Gulasz z kiełbasą

Gulasz z kiełbasą

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Bardzo dobry rozgrzewający gulasz

Składniki:

·        kostka rosołowa

·       Sól

·       Chili

·       Olej

·       1 Koncentrat pomidorowy

·       ½ kg łopatki lub szynki wieprzowej

·       20 dag kiełbasy chorizo

·       Mały słoik papryki konserwowej

Sposób przygotowania:

1.    Kroimy w kostkę mięso , solimy i smażymy na rozgrzanym oleju.

2.    Podlewamy odrobiną wody.

3.    Dodajemy  kostkę rosołową.

4.    Kiedy  mięso będzie już prawie dobre dodajemy pokrojoną kiełbasę.

5.    Kroimy paprykę  w drobne paseczki i również dodajemy do mięsa.

6.    Na koniec dodajemy przecier pomidory i chili, jeszcze chwilę prużymy.

7.    Potrawa gotowa.

8.    Smacznego.

 

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy