3 jaja
2,5 łyżki cukru
2 łyżki mąki
0,5 łyżki kakao
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem ananasowy:
5 plastrów ananasa
3 szkl soku multiwitamina
2 budynie śmietankowe
10 dag masła
Śmietana:
400 ml śmietanki
1 galaretka brzoskwiniowa
Dodatkowo:
Posypka czekoladowa
Delicje pomarańczowe
1. Najpierw upieczmy biszkopt białka ubijmy z cukrem. Wlejmy żółtka i wsypmy składniki mąkę proszek i kakao wymieszajmy i upieczmy na blaszce o wymiarze 14/18.
2. Ugotujmy nastęnie krem dwie i pół szklanki soku zagotowujemy. Budynie rozmieszajmy w pozostałym mleku wlejmy je jak mleko się bedzie gotować i gotujmy do gestości. Zdejmijmy z ognia i dodajmy masło mieszamy do rozpuszczenia gdy krem będzie ciepły dodajemy do niego pokrojonego ananasa w kostkę. Krem dajmy na ciasto i wyłóżmy na nim delicje
3. Śmietankę ubijamy i łączymy z zimną galaretką brzoskwiniową rozpuszczoną w 0,5 szklanki wody.Gotową smietanę dajmy na delicje i dekorujemy posypką czekoladową.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu