Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Ciasto na biszkoptach z bezami.

print Drukuj
Ciasto na biszkoptach z bezami.

Beata

liczba porcji Liczba porcji 10
Ocena:
5.0

1 ocena

Bardzo szybkie ciasto a zarazem przeslicznie wygląda jak się kroi.

składniki

·         1 opakowanie Biszkoptów okrągłych

·         1 śnieżka

·         2 masy czekoladowe

·         3 łyżki żelatyny

·         90g bezów

·         Wiórki kokosowe

·         4 ½ szk. mleko

 

sposób przygotowania

1.       Ubijamy śnieżkę z mlekiem ( 2 szklanki mleka)

2.       Żelatynę ( 1 łyżkę) rozpuszczamy w odrobinie wody, łączymy że śnieżką.

3.       Biszkopty moczymy w mleku, następnie układamy w tortownicy na dnie.

4.       Wylewamy ubitą śnieżkę.

5.       Masę czekoladową miksujemy z mlekiem ( 2 szklanki mleka) połowę masy wykładamy na śnieżkę.

6.       Układamy bezy i polewamy pozostałą masą czekoladową.

7.       Posypujemy wiórkami kokosowymi i wkładamy do lodówki.

 

 

Tagi: bezy
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
5.0
Liczba porcji 10
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Ogórki kiszone inaczej
Gwiazdka

Ogórki kiszone inaczej

Kiedyś dostałam ogórki a kiszone miałam już zrobione. Postanowiłam żeby było troche odmiany zrobić tak :)
Muffinki z borówkami
Gwiazdka

Muffinki z borówkami

Szybki deser dla niespodziewanych gości :)
Kotleciki zapiekane
Gwiazdka

Kotleciki zapiekane

Przepyszne kotlety zapiekane z sezonowymi wazrywami.
Zrazy nadziewane cukinią
Gwiazdka

Zrazy nadziewane cukinią

Schab zwijamy w przepysznym sosie polecam.
warzywna sałatka zimowa
Gwiazdka

warzywna sałatka zimowa

Zimowa porą brakuje nam warzyw, dlatego warto zrobić zapasy :)
Lasange pyszna w innej wersji
Gwiazdka

Lasange pyszna w innej wersji

Lasange zwinieta w boczku , daje nam wyrazisty smak co sprawia że jest pyszna. Po wyjęciu nie rozpada się :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!