Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Ciasto na biszkoptach z bezami.

print Drukuj
Ciasto na biszkoptach z bezami.

Beata

liczba porcji Liczba porcji 10
Ocena:
5.0

1 ocena

Bardzo szybkie ciasto a zarazem przeslicznie wygląda jak się kroi.

składniki

·         1 opakowanie Biszkoptów okrągłych

·         1 śnieżka

·         2 masy czekoladowe

·         3 łyżki żelatyny

·         90g bezów

·         Wiórki kokosowe

·         4 ½ szk. mleko

 

sposób przygotowania

1.       Ubijamy śnieżkę z mlekiem ( 2 szklanki mleka)

2.       Żelatynę ( 1 łyżkę) rozpuszczamy w odrobinie wody, łączymy że śnieżką.

3.       Biszkopty moczymy w mleku, następnie układamy w tortownicy na dnie.

4.       Wylewamy ubitą śnieżkę.

5.       Masę czekoladową miksujemy z mlekiem ( 2 szklanki mleka) połowę masy wykładamy na śnieżkę.

6.       Układamy bezy i polewamy pozostałą masą czekoladową.

7.       Posypujemy wiórkami kokosowymi i wkładamy do lodówki.

 

 

Tagi: bezy
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
5.0
Liczba porcji 10
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Bigos naszych Babć
Gwiazdka

Bigos naszych Babć

Bigos można włożyć do słoików, pasteryzować i jak nas zaskoczą Goście, bigos jest jak znalazł.
Barszcz czerwony
Gwiazdka

Barszcz czerwony

mozna podać z makaronem, uszkami
Kopertki z Indyka
Gwiazdka

Kopertki z Indyka

Kopertki każdego Gościa zachwycą.
Żołądki z Indyka z pieczarkami
Gwiazdka

Żołądki z Indyka z pieczarkami

Na  około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.
Kebab – Gyros
Gwiazdka

Kebab – Gyros

Potrawa dla leniwych, zapracowanych osób.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!