Ciasto na biszkoptach z bezami.
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 10
Bardzo szybkie ciasto a zarazem przeslicznie wygląda jak się kroi.
Składniki:
· 1 opakowanie Biszkoptów okrągłych
· 1 śnieżka
· 2 masy czekoladowe
· 3 łyżki żelatyny
· 90g bezów
· Wiórki kokosowe
· 4 ½ szk. mleko
Sposób przygotowania:
1. Ubijamy śnieżkę z mlekiem ( 2 szklanki mleka)
2. Żelatynę ( 1 łyżkę) rozpuszczamy w odrobinie wody, łączymy że śnieżką.
3. Biszkopty moczymy w mleku, następnie układamy w tortownicy na dnie.
4. Wylewamy ubitą śnieżkę.
5. Masę czekoladową miksujemy z mlekiem ( 2 szklanki mleka) połowę masy wykładamy na śnieżkę.
6. Układamy bezy i polewamy pozostałą masą czekoladową.
7. Posypujemy wiórkami kokosowymi i wkładamy do lodówki.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Biszkopt z masą jogurtową
Ciasto na zimno z jogurtemCiasto ,, Rafaello ''.
Niezwykle pyszne ciasto. Idealne z filiżanką pysznej i aromatycznej kawy. Polecam na podwieczorek.Kryształek
U większości z nas to ciasto wywołuje wspomnienia dzieciństwa. Kto wychowywał się w latach 80 - tych wie o czym mó...Ciasto z figami
Przepis na ciasto z figami dla wielbicieli bakalii! Ciasto z figami wygląda świetnie i super smakuje. POlecam!porzeczkowe ciasto
pyszne i puszyste ciasto z dodatkiem czerwonej porzeczkiZobacz więcej przepisów na: