Polecamy dzisiaj:

Smaczne knedle ze śliwkami

Ciasto na biszkoptach z bezami.

print Drukuj
Ciasto na biszkoptach z bezami.

Beata

liczba porcji Liczba porcji 10
Ocena:
5.0

1 ocena

Bardzo szybkie ciasto a zarazem przeslicznie wygląda jak się kroi.

składniki

·         1 opakowanie Biszkoptów okrągłych

·         1 śnieżka

·         2 masy czekoladowe

·         3 łyżki żelatyny

·         90g bezów

·         Wiórki kokosowe

·         4 ½ szk. mleko

 

sposób przygotowania

1.       Ubijamy śnieżkę z mlekiem ( 2 szklanki mleka)

2.       Żelatynę ( 1 łyżkę) rozpuszczamy w odrobinie wody, łączymy że śnieżką.

3.       Biszkopty moczymy w mleku, następnie układamy w tortownicy na dnie.

4.       Wylewamy ubitą śnieżkę.

5.       Masę czekoladową miksujemy z mlekiem ( 2 szklanki mleka) połowę masy wykładamy na śnieżkę.

6.       Układamy bezy i polewamy pozostałą masą czekoladową.

7.       Posypujemy wiórkami kokosowymi i wkładamy do lodówki.

 

 

Tagi: bezy
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
5.0
Liczba porcji 10
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!