Ciasto na biszkoptach z bezami.

Ciasto na biszkoptach z bezami.

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 10

Bardzo szybkie ciasto a zarazem przeslicznie wygląda jak się kroi.

Składniki:

·         1 opakowanie Biszkoptów okrągłych

·         1 śnieżka

·         2 masy czekoladowe

·         3 łyżki żelatyny

·         90g bezów

·         Wiórki kokosowe

·         4 ½ szk. mleko

 

Sposób przygotowania:

1.       Ubijamy śnieżkę z mlekiem ( 2 szklanki mleka)

2.       Żelatynę ( 1 łyżkę) rozpuszczamy w odrobinie wody, łączymy że śnieżką.

3.       Biszkopty moczymy w mleku, następnie układamy w tortownicy na dnie.

4.       Wylewamy ubitą śnieżkę.

5.       Masę czekoladową miksujemy z mlekiem ( 2 szklanki mleka) połowę masy wykładamy na śnieżkę.

6.       Układamy bezy i polewamy pozostałą masą czekoladową.

7.       Posypujemy wiórkami kokosowymi i wkładamy do lodówki.

 

 

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy