Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Ciasto na biszkoptach z bezami.

print Drukuj
Ciasto na biszkoptach z bezami.

Beata

liczba porcji Liczba porcji 10
Ocena:
5.0

1 ocena

Bardzo szybkie ciasto a zarazem przeslicznie wygląda jak się kroi.

składniki

·         1 opakowanie Biszkoptów okrągłych

·         1 śnieżka

·         2 masy czekoladowe

·         3 łyżki żelatyny

·         90g bezów

·         Wiórki kokosowe

·         4 ½ szk. mleko

 

sposób przygotowania

1.       Ubijamy śnieżkę z mlekiem ( 2 szklanki mleka)

2.       Żelatynę ( 1 łyżkę) rozpuszczamy w odrobinie wody, łączymy że śnieżką.

3.       Biszkopty moczymy w mleku, następnie układamy w tortownicy na dnie.

4.       Wylewamy ubitą śnieżkę.

5.       Masę czekoladową miksujemy z mlekiem ( 2 szklanki mleka) połowę masy wykładamy na śnieżkę.

6.       Układamy bezy i polewamy pozostałą masą czekoladową.

7.       Posypujemy wiórkami kokosowymi i wkładamy do lodówki.

 

 

Tagi: bezy
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
5.0
Liczba porcji 10
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Kurczak marchewkowy z makaronem
Gwiazdka

Kurczak marchewkowy z makaronem

Podawać z makaronem ponieważ tak podana potrawa jest najlepsza
Japońskie śledzie
Gwiazdka

Japońskie śledzie

Cos na Sylwestra
Roladki schabowe dla leniwych
Gwiazdka

Roladki schabowe dla leniwych

Polecam dla zapracowanych, ponieważ szybko się robią
Kapuśniak
Gwiazdka

Kapuśniak

Zwykła prosta a jaka dobra
Jajka w sosie musztardowym
Gwiazdka

Jajka w sosie musztardowym

Stary przepis a jaki dobry.
Powidła zatopione w pierniku
Gwiazdka

Powidła zatopione w pierniku

Ciasto piernikowe szybciutko się robi, jest wilgotne i pyszne
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!