· 1 opakowanie Biszkoptów okrągłych
· 1 śnieżka
· 2 masy czekoladowe
· 3 łyżki żelatyny
· 90g bezów
· Wiórki kokosowe
· 4 ½ szk. mleko
1. Ubijamy śnieżkę z mlekiem ( 2 szklanki mleka)
2. Żelatynę ( 1 łyżkę) rozpuszczamy w odrobinie wody, łączymy że śnieżką.
3. Biszkopty moczymy w mleku, następnie układamy w tortownicy na dnie.
4. Wylewamy ubitą śnieżkę.
5. Masę czekoladową miksujemy z mlekiem ( 2 szklanki mleka) połowę masy wykładamy na śnieżkę.
6. Układamy bezy i polewamy pozostałą masą czekoladową.
7. Posypujemy wiórkami kokosowymi i wkładamy do lodówki.
Ciasto z jabłkami, pianką i herbatnikami.
ciasto z bezą i czarną porzeczką
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu