Danio-ciasto

Danio-ciasto

Ocena:

16 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Każdego zaskoczy że robi się biszkopt bez użycia mąki, zamiast maki dodajemy proszek budyniowy.

Składniki:

Składniki na ciasto:

 

·       200 g  cukru

·       1 łyżeczka proszku do pieczenia

·       5 opak. budyniów waniliowych 40g bez cukru

·       6 jajek

 

Składniki na masę:

·       4 opak serków Danio

·       1/2l  śmietany 30%

·       1 galaretka cytrynowa

Dodatkowo:

·       1 słoik dżemu brzoskwiniowego

Sposób przygotowania:

1.    Ubijamy białka na sztywno.

2.    Dodajemy stopniowo  cukier.

3.    Następnie po jednym żółtku.

4.    Mieszamy budynie  z proszkiem do pieczenia.

5.    Do masy jajecznej powoli dodajemy budynie.

6.    Wykładamy ciasto  na blaszkę 25x 36 i pieczemy ok. 40 minut w 180˚C.

7.    Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody i studzimy.

8.    Śmietanę ubijamy mikserem.

9.    Do śmietany dodajemy stopniowo serki a następnie wlewamy galaretkę i jeszcze chwilę miksujemy.

10.     Wystudzony biszkopt przekrawamy na 2 blaty.

11.     Jeden blat układamy w formie której piekliśmy ciasto.

12.     Na ciasto wylewamy masę .

13.     Masę przykrywamy drugim blatem.

14.     Wierzch ciasta smarujemy dżemem.

15.     Na koniec posypujemy migdałami.

16.     Wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny.

17.     Ciasto gotowe.

18.     Smacznego.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy również

ciasto-z-bakaliami-z-automatu

Ciasto z bakaliami (z automatu)

Ciasto do przygotowania w automacie do pieczenia chleba. Szybkie i łatwe. Można powiedzieć, że Ciasto z bakaliami robi s...
rolada-makowo-smietankowa

Rolada makowo - śmietankowa.

Pyszna i lekka. Polecam:)
prosty-murzynek

Prosty murzynek

Łatwe w przygotowaniu ciasto i do tego bardzo smaczne.
kefirowe-ciasto-z-bita-smietana

Kefirowe ciasto z bitą śmietaną.

Jest to bardzo mięciutkie ciasto kefirowe, przełożone lekką śmietaną o lekkim smaku cytrynowym. Bardzo pyszne połączenie...
ciasto-z-masa-cytrynowa-i-mascarpone

Ciasto z masą cytrynową i mascarpone

Delikatne w smaku, lekko kwaskawe. Przepyszne. Polecam.

Zobacz więcej przepisów na:

Ciasto

chefs hat

Ostatnio dodane

warszawa-stawia-na-zdrowie

Warszawa stawia na zdrowie

Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
jak-zrobic-kluski-na-parze

Jak zrobić kluski na parze

Oto  jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam   p...
ekspresy-cisnieniowe-de-longhi-domowa-kawiarnia-w-zasiegu-reki

Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki

Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
hurtownia-cukiernicza-miejsce-dzieki-ktoremu-stworzysz-unikatowe-wypieki

Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki

Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
pyszne-zawijance-z-rodzynkami

Pyszne zawijańce z rodzynkami

Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.
salatka-jarzynowa-proste-i-szybkie-danie-na-kazda-okazje

Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję

Zdrowe i smaczne sałatki od niepamiętnych czasów goszczą już na naszym stole. Okazuje się, że część z nich stała...

Polecamy nasze przepisy