Chłodnik rzodkiewkowy

Chłodnik rzodkiewkowy

Ocena: ★

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Wiadomo, że chłodnik najlepiej smakuje bardzo mocno schłodzony. Polecam na upalny obiad chłodnik rzodkiewkowy.

Składniki:

  • 40 dag jogurtu naturalnego
  • 2 pęczki rzodkiewek
  • pół pęczka koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Przepis na chłodnik rzodkiewkowy:

  1. Rzodkiewki oczyszczamy, myjemy i osuszamy, następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  2. Ząbki czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę.
  3. Koperek płuczemy i osuszamy, następnie drobno kroimy.
  4. Wszystkie składniki mieszamy dokładnie z jogurtem, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  5. Przygotowany chłodnik wstawiamy do lodówki do schłodzenia.

Po tym czasie chłodnik rzodkiewkowy jest gotowy do podania. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy