Taki chłodnik najlepiej smakuje bardzo mocno schłodzony. Idelany na upalne dni, gdy nie chce nam się gotować obiadu. Dodam, że taki chłodnik jest bardzo syty.
Składniki na chłodnik:
40 dag jogurtu naturalnego
sól i pieprz do smaku
pęczek rzodkiewek
2 ogórki zielone
pół pęczka koperku
1. Warzywa myjemy i osuszamy. Ogórki obieramy a rzodkiewki oczyszczamy. Następnie ścieramy je razem na tarce o drobnych oczkach. Koperek drobno siekamy.
2. Warzywa wraz z koperkiem przekładamy do jogurtu i dokładnie mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
3. Chłodnik wstawiamy do lodówki do mocnego schłodzenia.
4. Po tym czasie podajemy i smacznego.
Chłodnik jagodowy z makaronem i nutką kardamonu.
Chłodnik na soku pomidorowym z jajkiem.
Chłodnik pomidorowo-ogórkowy z nutką mięty.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu