Uwielbiam chłodniki, aromatyczne, pożywne i pyszne. Robi się bardzo szybko, potem tylko oczekiwanie jak chłodnik będzie zimny. Polecam.
40 dag jogurtu naturalnego
2 ogórki zielone
3 średnie pomidory
koperek zielony według uznania
kilka liści mięty
sól i pieprz do smaku
1. Warzywa umyć i dokładnie osuszyć.
2. Pomidory i miętę dokładnie zmiksować blenderem.
3. Ogórki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Koperek drobno posiekać.
4. Do jogurtu dać starte ogórki, posiekany koperek, zmiksowane pomidory z miętą. Dokładnie wymieszać i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
5. Schłodzić w lodówce i podawać.
Chłodnik jagodowy z makaronem i nutką kardamonu.
Chłodnik ogórkowo - rzodkiewkowy.
Chłodnik na soku pomidorowym z jajkiem.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu