Ciasto z poziomkami

Ciasto z poziomkami

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 20

Ciasto z poziomkami- ciasto na orzeźwienie i letnią porę gdy poziomek czas!

Składniki:

Biszkopt ciemny:
4 jajka
4 łyżki cukru
4 łyżki mąki pszennej
2 łyżki kakao
2 łyżki oleju
1 łyżka octu
1 łyżka proszku do pieczenia
Biszkopt jasny:
4 jajka
4 łyżki cukru
4 łyżki mąki pszennej
1 łyżka proszku do pieczenia
1 łyżka oleju
Masa:
1 masło
Sok z 1 cytryny
¾ szkl cukru pudru
Dodatkowo:
1 litr poziomek
3 galaretki poziomkowe lub truskawkowe

Sposób przygotowania:

Biszkopt ciemny i jasny robimy tak samo zaczynając od ubicia białek z cukrem na sztywną pianę i zmieszania ich z resztą składników. Pieczemy.

Przygotowujemy masę wyciśnięty sok z cytryny miksujemy z margaryną lub masłem oraz cukrem pudrem.

Przełożenie ciasta to na spodzie biszkopt ciemny- masa- biszkopt jasny- poziomki -zalewamy je galaretkami przygotowanymi w troche mniejszej ilości niż pisze na opakowaniu. 

# Tagi:

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy