4 jajka
4 łyżki cukru
4 łyżki mąki pszennej
2 łyżki kakao
2 łyżki oleju
1 łyżka octu
1 łyżka proszku do pieczenia
Biszkopt jasny:
4 jajka
4 łyżki cukru
4 łyżki mąki pszennej
1 łyżka proszku do pieczenia
1 łyżka oleju
Masa:
1 masło
Sok z 1 cytryny
¾ szkl cukru pudru
Dodatkowo:
1 litr poziomek
3 galaretki poziomkowe lub truskawkowe
Biszkopt ciemny i jasny robimy tak samo zaczynając od ubicia białek z cukrem na sztywną pianę i zmieszania ich z resztą składników. Pieczemy.
Przygotowujemy masę wyciśnięty sok z cytryny miksujemy z margaryną lub masłem oraz cukrem pudrem.
Przełożenie ciasta to na spodzie biszkopt ciemny- masa- biszkopt jasny- poziomki -zalewamy je galaretkami przygotowanymi w troche mniejszej ilości niż pisze na opakowaniu.
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami
Ciasto z czekoladową masą, śliwkami i adwokatem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu