Biszkopt jasny:
8 jaj
8 łyżek mąki
8 łyżek cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Biszkopt kakaowy:
5 jaj
5 łyżek cukru
4 łyżki mąki
1 łyżka kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem:
2 szkl mleka
20 dag cukru
2 żółtka
1 budyń śmietankowy
Masło
3 łyżki spirytusu
Galaretka:
2 galaretki czerwone
2 opakowania delicji
Najpierw zajmijmy się przygotowaniem biszkoptów kakaowy jak i jasny robimy je tak samo ale z porcji na biszkopt jasny pieczemy dwa biszkopty. Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka wsypujemy pozostałe składniki i mierzmy i pieczemy.
Krem robimy następująco w większej ilości mleka gotujemy cukier. W pozostałym mieszamy żółtka i budyń.- wlewamy do gotującego się mleka gotujemy do gęstości i studzimy. Maśło ucieramy z alkoholem i łączymy z budyniem.
Galaretki przyrządzamy w mniejszej ilości niż pisze na opakowaniu.
Przekładamy ciasto następująco biszkopt na niego trochę kremu z biszkopta jasnego i ciemnego wykrawamy kółka szklanką i układamy je na masie, przykrywamy kremem i układamy delicje które zalewamy galaretką.
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami
Ciasto z czekoladową masą, śliwkami i adwokatem
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu