15 dag mąki pszennej
7,5 dag margaryny
1 łyżka miodu sztucznego
0,5 łyżeczki sody
0,5 łyżki śmietany
5 dag cukru
1 jajko
0,5 łyżki kakao
Biszkopt:
4 jaja
4 łyżki mąki pszennej
4 łyżki budyniu
0,5 szkl cukru
2 łyżki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa mascarpone:
50 dag mascarpone
500 ml śmietanki 30%
4 łyżeczki żelatyny
7 łyżek cukru pudru
Dodatkowo:
Dżem z truskawek
Biszkopciki okrągłe
Zacznijmy w pierwszym kroku od ubicia białek z cukrem na biszkopt. Nastenie wlejmy żółtka i wsypmy resztę składników, zmieszajmy i upieczmy.
Przygotujmy nastepnie ciasto miodowe z mąki, margaryny, miodu, sody, śmietany, cukru, jajka, kakao zagniatamy ciasto. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Zróbmy masę smietankę ubijamy i mieszamy z cukrem pudrem. W 6 łyżkach wrzątku rozmieszajmy dokładnie żelatynę i letnią dodajmy do śmietany. Na końcu dodajemy serek. Ciasto przekładamy następujaco biskzopt na spodzie odrobina kremu ciastom iodowe, dżem, krem biszkopty krem i dekorujemy potrzepujac kakao.
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami
Ciasto z czekoladową masą, śliwkami i adwokatem
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu