Biszkoptowy przekładaniec- apetyczne, ładnie wyglądające ciasto z masą kremową!
Biszkopt kakaowy:
10 jaj
10 łyżek cukru
8 łyżek mąki
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Biszkopt jasny:
6 łyżek cukru
6 łyżek mąki
6 jaj
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka kakao
Krem:
2 szkl mleka
20 dag cukru
2 żółtka
1 budyń śmietankowy
Alkohol do smaku
Wykonajmy biszkopty robiąc je tak samo. Białka ubijamy z cukrem, wlewamy powoli żółtka i mieszamy. Następnie wsypujemy pozostałe składniki. W przypadku biszkopta jasnego ciasto dzielimy na dwie części i do jeden dodajmy kakao. Biszkopt kakaowy pieczemy i przekrawamy na pół, zaś biszkopt jasny wylewamy na blaszkę i łyżami kładziemy w różne miejsca ciasto z kakao. Pieczemy.
Przygotujmy krem na mleku wraz z cukrem gotujemy budyń. Studzimy go i ucieramy z masłem. Dodajemy alkohol według uznania.
Ciasto przekładamy następująco na spodzie ciemny biszkopt na niego krem później biszkopt z kakao kroimy w kostkę i układamy na masie i przykrywamy go kremem i kakaowym biszkoptem.
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami
Ciasto z czekoladową masą, śliwkami i adwokatem
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu