Polecamy dzisiaj:

Dwa sposoby na sernik z bezą

Biszkoptowy przekładaniec

print Drukuj
Biszkoptowy przekładaniec

Agnieszka G

liczba porcji Liczba porcji 20
Ocena:
5.0

1 ocena

Biszkoptowy przekładaniec- apetyczne, ładnie wyglądające ciasto z masą kremową!

składniki

Biszkopt kakaowy:

10 jaj

10 łyżek cukru

8 łyżek mąki

2 łyżki kakao

2 łyżeczki proszku do pieczenia

Biszkopt jasny:

6 łyżek cukru

6 łyżek mąki

6 jaj

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 łyżeczka kakao

Krem:

2 szkl mleka

20 dag cukru

2 żółtka

1 budyń śmietankowy

Alkohol do smaku

sposób przygotowania

Wykonajmy biszkopty robiąc je tak samo. Białka ubijamy z cukrem, wlewamy powoli żółtka i mieszamy. Następnie wsypujemy pozostałe składniki. W przypadku biszkopta jasnego ciasto dzielimy na dwie części i do jeden dodajmy kakao. Biszkopt kakaowy pieczemy i przekrawamy na pół, zaś biszkopt jasny wylewamy na blaszkę i łyżami kładziemy w różne miejsca ciasto z kakao. Pieczemy.

Przygotujmy krem na mleku wraz z cukrem gotujemy budyń. Studzimy go i ucieramy z masłem. Dodajemy alkohol według uznania.

Ciasto przekładamy następująco na spodzie ciemny biszkopt na niego krem później biszkopt z kakao kroimy w kostkę i układamy na masie i przykrywamy go kremem i kakaowym biszkoptem.

Tagi: Desery, Ciasta
Autor:
Ocena:
5.0
Liczba porcji 20
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lazania z mięsem mielonym
Gwiazdka

Lazania z mięsem mielonym

Przepis na lazanię z mięsem mielonym. Efekt przepyszny, polecam przepis na lazanię każdemu. Smacznego :)
Sernik na szpinakowym spodzie
Gwiazdka

Sernik na szpinakowym spodzie

Wielkanoc dla Polaków, to święto kojarzące się wiosną, odrodzeniem i pysznym jedzeniem, którego nie może zabraknąć podczas spotkań z rodziną. Wielokrotnie zastanawiamy się, jakimi smakami możemy zaskoczyć naszych gości, by zachować tradycję, ale również wnieść odrobinę nowoczesności. Pośród klasycznych ciast świąt Wielkiej Nocy, możemy wymienić babki, mazurki, makowce, ale także na liście nie może zabraknąć sernika, jako ciasta o wielu wariacjach. 
Serowe wrapy z boczkiem
Gwiazdka

Serowe wrapy z boczkiem

Doskonały przepis na ketowrapy, keto serowe wrapy z boczkiem. Doskonałe w diecie keto, pyszne i wspaniałe. Polecam  przepis na serowe keto wrapy!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!