Uwielbiam każdy sos gdzie są dodane suszone grzyby z dodatkiem ziemniaków danie jest pyszne.
· 60 dag mięsa mielonego
· Pieprz
· Sól
· Trochę czosnku
· 10 dag boczku wędzonego
· 4 ogórki konserwowe
· 10 dag pieczarek
· 4 suszone podgrzybki
· 3 łyżki ketchupu pikantnego
· 4 łyżki mąki pszennej
· 3 listki laurowe
· Cebula
· ½ szk. bułki tartej
· Jajko
·
· Chili
· Olej do smażenia
1. Wykładamy mięso do miski.
2. Obieramy cebulę i drobno kroimy, cześć dodajemy do mięsa.
3. Jajko wbijamy i dodajemy czosnek.
4. Wsypujemy bułkę tartą, doprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Dokładnie mieszamy i robimy małe kotleciki.
6. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
7. Boczek kroimy drobno, następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju.
8. Dodajmy drugą część pokrojonej cebuli.
9. Pieczarki kroimy i również dodajemy do boczku.
10. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
11. Na koniec dodajemy pokrojone w słupki ogórki.
12. W garnku gotujemy 1 ½ szk. wody i przekładamy pieczarki z ogórkiem oraz boczkiem, dokładamy suszone grzyby , ketchup oraz liść laurowy, gotujemy.
13. Mąkę rozrabiamy w małej ilość zimnej wody i hartujemy sos.
14. Na koniec wkładamy kuleczki mięsne, chwilę gotujemy.
15. Danie gotowe.
16. Smacznego.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu