Forszmak z kuraczka

Forszmak z kuraczka

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Bardzo szybka rozgrzewająca zupa

Składniki:

·       29 dag pieczarek

·       1/2 słoika papryki konserwowej

·       5 ogórków kiszonych

·       2 kostki rosołowe

·       1 puszka kukurydzy

·       Sól

·       Pieprz

·       Chili

·       Słodkiej papryki

·       Ostrej papryki

·       Majeranek

·       Oregano

·       3 łyżeczki mąki do zagęszczenia

·       1 filet z kurczaka

·       ½ kg ziemniaków

·       1 cebula

·       Przecier pomidorowy

·        

Sposób przygotowania:

1.    Kroimy mięso w kostkę.

2.    Na oleju  rozgrzanym  przesmażamy mięso.

3.    Dodajemy sól oraz paprykę ostrą i słodka.

4.    Prużymy cebulę obraną i pokrojoną w kostkę.

5.    Do cebuli dodajemy pieczarki, przyprawiamy pieprzem.

6.    Następnie  dodajemy paprykę  pokrojoną w drobne paseczki.

7.    Kroimy ogórki w kostkę i również dodajemy do cebuli.

8.    Kukurydzę odlewamy z zalewy i dodajemy do warzyw.

9.    Przyprawiamy majerankiem oraz oregano.

10.                 Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę, przekładamy do dużego garnka.

11.                 Zalewamy wodą, solimy i wrzucamy kostki rosołowe, gotujemy.

12.                 Gdy ziemniaki są już prawie dobre dokładamy mięso.

13.                 Następnie warzywa.

14.                 Przecier pomidorowy, nadal gotując.

15.                 Przyprawiamy chilii.

16.                 W tym czasie z mąki robimy zaprawkę, mieszając z odrobiną wody zimnej, następnie hartujemy zupą i wlewamy do zupy.

17.                 Chwilę gotujemy.

18.                 Zupa gotowa.

19.                 Smacznego.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy