Zupa z kapustą i mięsem

Zupa z kapustą i mięsem

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

W upały najchętniej jemy dania jednogarnkowe, proponuję zupę z kapustką.

Składniki:

·       200 ml Koncentratu pomidorowego

·       2 kostki rosołowe

·        Do smaku Vegeta

·       Sól

·       2  Listki laurowe

·       Ziele angielskie

·       ½  główki kapusty

·       ½ kg ziemniaków

·       2 marchewki

·       Pomidory krojone w puszce

·        

 

Składniki na kuleczki mięsne:

·       ½ kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej

·       Sól

·       Jajko

·       Majeranek

·       Trochę bułki tartej

·       Cebula ( obrana i pokrojona w kostkę)

·       Olej do smażenia

·       Chili

Sposób przygotowania:

1.   Drobno kroimy kapustę i wrzucamy do garnka, następnie zalewamy wodą i gotujemy.

2.   Wsypujemy  Vegetę oraz wrzucamy kostki rosołowe,  listek laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego.

3.   Obieramy ziemniaki  i kroimy w kostkę dokładamy do kapusty.

4.   Tą samą czynność wykonujemy z marchewką, obieramy, kroimy i dodajemy do kapusty.

5.   W tym czasie co gotują się nam warzywa, robimy kotleciki.

6.   Wszystkie składniki łączmy razem ze sobą i kulamy małe kuleczki w kształcie orzecha.

7.   Następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

8.   Do kapusty dodajemy z puszki pomidory oraz koncentrat pomidorowy.

9.   Na koniec wkładamy usmażone kotleciki.

10.    Chwilę gotujemy.

11.    Smacznego.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy