Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Misa rozgrzewająca

print Drukuj
Misa rozgrzewająca

Beata

liczba porcji Liczba porcji 7
Ocena:
0.0

0 ocen

Bardzo fajna zupa polecam na chłodne zimowe dni.

składniki

·         50 dag mięsa gulaszowego wieprzowego

·         50 dag  pieczarek

·         50 dag  ziemniaków

·         1 opak. Groszku mrożonego

·         5 ogórków kiszonych

·         1 mały słoik papryki konserwowej

·         Cebula

·         2 łyżeczki wędzonej papryki

·         Chili

·         Sól

·         4 ziarna ziela angielskiego

·         3 listki laurowe

·         2 kostki rosołowe

·         Olej do smażenia

sposób przygotowania

1.        Gdy mięso nie jest pokrojone to kroimy w kostkę i smażmy na rozgrzanym oleju, przyprawiając solą.

2.       Cebulę obieramy i kroimy drobno dodajemy do mięsa.

3.       Podlewamy wodą oraz dodajemy kostki rosołowe, prużymy.

4.       Obieramy ziemniaki, kroimy w kostkę.

5.       Paprykę kroimy w paseczki.

6.       Ogórki kroimy w słupki.

7.       Pieczarki kroimy i prużymy na patelni.

8.       Do garnka przekładamy mięso.

9.       Dodajemy ziemniaki. Listek laurowy oraz ziele i gotujemy.

10.   Następnie dodajmy groszek, pieczarki, ogórki, paprykę.

11.   Doprawiamy papryką wędzoną i chili.

12.   Gotujemy aż mięso i ziemniaki będą dobre.

13.   Zupę można zagęścić mąką ( ja tak zrobiłam ).

14.   Smacznego.

Ocena:
0.0
Liczba porcji 7
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Kurczak marchewkowy z makaronem
Gwiazdka

Kurczak marchewkowy z makaronem

Podawać z makaronem ponieważ tak podana potrawa jest najlepsza
Japońskie śledzie
Gwiazdka

Japońskie śledzie

Cos na Sylwestra
Roladki schabowe dla leniwych
Gwiazdka

Roladki schabowe dla leniwych

Polecam dla zapracowanych, ponieważ szybko się robią
Kapuśniak
Gwiazdka

Kapuśniak

Zwykła prosta a jaka dobra
Jajka w sosie musztardowym
Gwiazdka

Jajka w sosie musztardowym

Stary przepis a jaki dobry.
Powidła zatopione w pierniku
Gwiazdka

Powidła zatopione w pierniku

Ciasto piernikowe szybciutko się robi, jest wilgotne i pyszne
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!