· 50 dag mięsa gulaszowego wieprzowego
· 50 dag pieczarek
· 50 dag ziemniaków
· 1 opak. Groszku mrożonego
· 5 ogórków kiszonych
· 1 mały słoik papryki konserwowej
· Cebula
· 2 łyżeczki wędzonej papryki
· Chili
· Sól
· 4 ziarna ziela angielskiego
· 3 listki laurowe
· 2 kostki rosołowe
· Olej do smażenia
1. Gdy mięso nie jest pokrojone to kroimy w kostkę i smażmy na rozgrzanym oleju, przyprawiając solą.
2. Cebulę obieramy i kroimy drobno dodajemy do mięsa.
3. Podlewamy wodą oraz dodajemy kostki rosołowe, prużymy.
4. Obieramy ziemniaki, kroimy w kostkę.
5. Paprykę kroimy w paseczki.
6. Ogórki kroimy w słupki.
7. Pieczarki kroimy i prużymy na patelni.
8. Do garnka przekładamy mięso.
9. Dodajemy ziemniaki. Listek laurowy oraz ziele i gotujemy.
10. Następnie dodajmy groszek, pieczarki, ogórki, paprykę.
11. Doprawiamy papryką wędzoną i chili.
12. Gotujemy aż mięso i ziemniaki będą dobre.
13. Zupę można zagęścić mąką ( ja tak zrobiłam ).
14. Smacznego.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu