· 50 dag Biodrówki wieprzowej ( mogą być żeberka)
· 1 kg marchwi
· Vegeta
· Do smaku Cukier
· Sól
· ½ kostki masła prawdziwego
· 2 łyżki maki pszennej
· 15 dag boczku
· Kilka ziemniaków
1. Wkładamy do garnka mięso i gotujemy wywar rosołowy z dodatkiem Vegety.
2. Obieramy marchew i kroimy w drobną kostkę.
3. Obieramy ziemniaki i gotujemy z dodatkiem soli.
4. Boczek drobno koimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Do rosołu wkładamy marchew ( jak ktoś chce może wyjąc mięso ale niekoniecznie)
6. Przyprawiamy solą oraz cukrem według uznania ( ja dodałam 1 łyżkę cukru).
7. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy mąkę, następnie hartujemy zupą i zaprawiamy.
8. Zupa gotowa podajemy na dwóch talerzach na jednym zupa na drugim, ziemniaki kraszone boczkiem.
9. Smacznego.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu