Surówka z kapusty pekińskiej i pora
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
11 Ocen
Ilość porcji: 2
Jeżeli jesteś fanem surówek z kapusty pekińskiej to koniecznie wypróbuj przepis na surówkę z kapusty pekińskiej i pora. Surówka z kapusty pekińskiej i pora to zupełnie inna wersja popularnej surówki z kapusty pekińskiej - zazwyczaj robionej z dodatkiem papryki, pomidora i ogórka. A przecież pamiętamy że podstawą zdrowego odżywiania jest urozmaicenie! :)
Składniki:
- Kapusta pekińska pół główki
- Por (biała część) 60 g
- Marchew 1/2 sztuki
- Oliwa z oliwek 2 łyżki
- Sok z cytryny 1 łyżka
- Sól morska, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Oto przepis na surówkę z kapusty pekińskiej i pora
- Poszatkować kapustę pekińską
- Białą część pora pokroić w półtalarki
- Marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarcę o grubych oczkach
- Wymieszać kapustę z porem i marchwią
- Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, a następnie doprawić pieprzem i solą
- Wymieszać sos z warzywami
Na zdrowie!
# Tagi:
Autor: Marta
Polecamy również
Surówka z pora i marchewki.
Jest to bardzo prosta i smaczna surówka. Możemy ją przygotować jako dodatek do drugiego dania. Jest lekko ostra z...Surówka z pora
Suróweczka samo zdrowie, multum witaminek dla kazdego! Idealna do dań miesnych!Wiosenna surówka
wiosenna surówka smaczna i zdrowaSURÓWKA Z MAJONEZEM
Polecam prostą i smaczną surówkę do obiadu. Doskonały dodatek domięsa.Surówka z pora i białej rzodkwi
Surówka z pora i białej rzodkwi to propozycja dla tych którzy lubią ostrzejsze smaki. Jednocześnie pory ma...Zobacz więcej przepisów na: