1 marchew
1 pietruszka
kawałek selera
2 jabłka
1 kapusta pekińska
1 cytryna
sól i pieprz
majonez
Przygotowane składniki myjemy i obieramy.
Kapustę pekińska kroimy następnie solimy i skrapiamy cytryną. Wstawiamy na 20 minut do lodówki.
Por kroimy cienko. Marchew, pietruszkę, seler, jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą dodajemy 4 łyżki majonezu doprawiamy solą i pieprzem.
Surówka z kapusty pekińskiej i pora
Surówka z pora i białej rzodkwi
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu