Polecamy dzisiaj:

Idealny sernik na jesień

Sernik na zimno

print Drukuj
Sernik na zimno

Kuchnia Fit

liczba porcji Liczba porcji 10
Ocena:
4.7

14 ocen

Zdrowe odżywianie nie musi wiązać się z wyrzeczeniami, dlatego sernik na zimno musi być :) Kuchnia Fit poleca przepis na sernik na zimno ze stewią, która doskonale zastąpi cukier. Przepisy na Wielkanoc, a wśród nich przepis na sernik na zimno - to jest to!

składniki
  • serki naturalne, 6 opakowań (po 150 g)
  • zapach rumowy, pół fiolki
  • stewia w proszku, 4-6 łyżeczek
  • żelatyna, 2/3 opakowania
  • naturalny sok z jagód, czarnej porzeczki lub malin, kilka łyżeczek
  • mleko, 100 ml
  • woda, 3/4 szklanki
  • owoce do dekoracji
sposób przygotowania

Przepis na sernik na zimno z galaretką krok po kroku:

  1. Najpierw wkładamy do miski serki, które wcześniej wyjeliśmy z lodówki i zostawiliśmy w temperaturze pokojowej, żeby nie były zimne.
  2. Dodajemy stewię w proszku i aromat rumowy do serków i wszytsko dokładnie mieszamy.
  3. Następnie, ciągle mieszając, dodawajemy rozpuszczoną w mleku żelatynę (2/3 opakowania).
  4. Masę serową, którą otrzymaliśmy przekładamy do tortownicy i pozostawiamy aż zastygnie. Chyba najlepiej wstawić na chwilę do lodówki.
  5. Żelatynę, która nam została rozpuszczamy w wodzie i dodajemy sok dosładzając ewentualnie stewią w proszku i zalewamy zastygniętą masę serową na której wcześniej ułozyliśmy owoce.

Mamy wspaniały sernik na zimno z owocami z galaretką na wierzchu.

Smacznego!

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lazania z mięsem mielonym
Gwiazdka

Lazania z mięsem mielonym

Przepis na lazanię z mięsem mielonym. Efekt przepyszny, polecam przepis na lazanię każdemu. Smacznego :)
Sernik na szpinakowym spodzie
Gwiazdka

Sernik na szpinakowym spodzie

Wielkanoc dla Polaków, to święto kojarzące się wiosną, odrodzeniem i pysznym jedzeniem, którego nie może zabraknąć podczas spotkań z rodziną. Wielokrotnie zastanawiamy się, jakimi smakami możemy zaskoczyć naszych gości, by zachować tradycję, ale również wnieść odrobinę nowoczesności. Pośród klasycznych ciast świąt Wielkiej Nocy, możemy wymienić babki, mazurki, makowce, ale także na liście nie może zabraknąć sernika, jako ciasta o wielu wariacjach. 
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!