· opakowanie okrągłych biszkoptów
· 2 łyżki. cukru pudru
· 1000 g sera w wiaderku do serników
· 2 galaretki cytrynowe
· 2 galaretki czerwone
· 350 ml śmietany 36 %
Mirabelki lub inny owoc
1. Cytrynowe galaretki rozpuszczamy w 2 szk. gorącej wody, studzimy i wstawiamy do lodówki żeby trochę stężały.
2. Czerwone galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu.
3. Układamy w tortownicy biszkopty.
4. Ser miksujemy z cukrem pudrem oraz żółtą galaretką.
5. Śmietanę ubijajmy w osobnym naczyniu i dodajemy do masy twarogowej.
6. Połowę masy serowej wylewamy na biszkopty.
7. Z mirabelek wyjmujemy pestki i układamy na masie serowej.
8. Na owoce układamy koleją warstwę biszkoptów.
9. Przykrywamy drugą połową masy serowej.
10. Układamy mirabelki.
11. Wstawiamy na godzinę do lodówki.
12. Po godzinie wylewamy na ciasto czerwoną galaretkę.
13. Ponownie chłodzimy w lodówce.
14. Ciasto gotowe.
15. Smacznego.
Truskawkowe ciasto z serkami homogenizowanymi
Sernik z serka homogenizowanego
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu