Kokosowy sernik

Kokosowy sernik

Ocena:

8 Ocen

portions

Ilość porcji: 10

Przepis na sernik na zimno - polecam bardzo, bo pachnący kokosem delikatny serniczek na zimno zyska zwolenników słodkości :) Każdemu zasmakuje!

Składniki:

  • wiórki kokosowe 1 szklanka
  • serek mascarpone 200 gram 
  • serek homogenizowany 250 gram 
  • żelatyna 3 łyżeczki 
  • śmietana 30 % 200 ml. 
  • cukier 1/2 szklanki 
  • woda kokosowa 1/3 szklanki

Sposób przygotowania:

Przepis na sernik na zimno w  kilku krokach:

  1. Wodę kokosową przelewam do garnka dodaję  żelatynę, czekam aż napęcznieje, potem podgrzewam.
  2. Do miski przelewam śmietanę, wsypuję cukier, ubijam na sztywno, w międzyczasie dodaję po łyżce mascarpone i serka homogenizowanego a na koniec wlewam żelatynę.
  3. Połowę masy przekładam do formy wyłożonej biszkoptami, następnie układam drugą warstwę biszkoptów i resztę masy, posypuję uprażonymi wiórkami i schładzam w lodówce.

Pyszny kokosowy sernik na zimno gotowy. :)

Smacznego!

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy