Składniki na kotleta :
· 50 dag schabu
· 2 całe jajka
· Bułka tarta
· Mąka pszenna
· Sól
· Olej
· Pieprz
Składniki na pierzynkę:
· 50 dag grzybów leśnych
· 1 cebula
· Pieprz
· Sól
· Olej
· 20dag sera żółtego
Sposób wykonania – Kotlet Schabowy:
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, przyprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Roztrzepać na talerzu jajko.
3. Odrobinę mąki mieszamy z bułka tartą.
4. Na patelni rozgrzewamy olej.
5. Plastry że schabu moczymy w jajku, następnie w bułce wymieszanej z mąką i ponownie powtarzamy tą czynność i smażymy.
6. Gotowe Schabowe wykładamy na blaszkę wyłożonej papierem do pieczenia.
Sposób wykonania- pierzynka grzybowa:
1. Grzyby czyścimy, kroimy, obgotowujemy w wodzie posolonej.
2. Cebule kroimy w kostkę i smażymy na oleju.
3. Grzyby dodajemy do cebuli, przyprawiamy przyprawami.
4. Schabowe przykryć pierzynką grzybową.
5. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach posypujemy grzyby.
6. Zapiekamy w piekarników 180stopni do chwili rozpuszczenia sera.
Schabowe pod kiełkową pierzynką
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu