· 50 dag schabu
· 2 duże marchewki
· Pęczek rzodkiewki
· 3 łyżki majonezu
· 3 łyżki ketchupu pikantnego
· Sól
· Pieprz
· Olej do smażenia
1. Kroimy schab w plastry, rozbijamy, po czy smażymy na rozgrzanym oleju .
2. Przyprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
4. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
5. Następnie tą czynność powtarzamy z rzodkiewką, również ścieramy na tarce o dużych oczkach.
6. Do warzyw dodajemy ketchup oraz majonez i dokładnie mieszamy.
7. Tak przygotowaną pierzynką przykrywamy mięso.
8. Zapiekamy w piekarniku 30 minut w 180˚C.
9. Danie gotowe.
10. Smacznego.
Schabowe pod kiełkową pierzynką
Kotlet schabowy przykryty grzybową pierzynką
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu