5 plastrów schabu
1 cebula
1 łyżka mąki
Sól i pieprz do smaku
Olej
2 ogórki korniszony
1 szkl wody
1 łyżka koncentratu pomidorowego
Zacznijmy od przygotowania mięsa więc rozbijamy plastry schabu i posypujemy do smaku solą i pieprzem. Nastepnie na patelnię wlewamy olej rozgrzewamy go i smażymy na nim mięso. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Rumienimy na oleju w osobnym naczyniu niż mięso i dodajemy do niej mąkę, a następnie koncentrat wymieszany z wodą. Do sosu wkładamy podsmażone mięso i dusimy do 30 minut. Pod koniec wrzucamy pokrojone w kostkę ogórki.
Schabowe pod kiełkową pierzynką
Kotlet schabowy przykryty grzybową pierzynką
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu