Zostaja nam kotlety schabowe z poprzedniego dnia , wtedy mozna je wykorzystac i przykryć fantazyjną pierzynką.
· 50 dag schabu
· Sól
· Pieprz
· Olej do smażenia
· Mieszanka chińska mrożona
· Fix danie chińskie Prymat
· Trochę sosu sojowego
· 20 dag sera żółtego
· Bułka tarta do panierki
· Mąka pszenna do panierki
· 2 jajka
· Kroimy schab w plastry, następnie rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
· Mięso panierujemy najpierw z roztrzepanym widelcu jajku, następnie w mące, ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej.
· Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
· Następnie układamy schabowe na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
· Mieszankę chińska prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem, sosem sojowym oraz solą.
· Fix rozrabiamy odrobiną wody i wlewamy do warzyw, Chwile prużymy.
· Farsz rozkładamy na schabowych.
· Przykrywamy żółtym serem startym na dużych oczkach.
· Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
· Schabowe gotowe.
· Smacznego.
Schabowe pod kiełkową pierzynką
Kotlet schabowy przykryty grzybową pierzynką
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jak zrobić placuszki z bananem
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu