aromatyczna kolorowa pierzynka.każdego zachwyci.
Rzodkiewka to królowa nowalijek.
· 60 kg schabu
· Kiełki rzodkiewki
· 10dag sera podwędzanego
· pomidor
· Cebula
· Sól
· Olej do smażenia
· Bułka tarta do panierki
· Mąka pszenna do panierki
· 2 jajka
1. Pokroić mięso w plastry i rozbić.
2. Następnie solimy zanurzamy w jajku rozmąconym widelcem.
3. Obtaczamy w mące.
4. Znowu w jajku i na koniec w bułce tartej.
5. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
6. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem.
7. Na każdy kotlet układamy po plasterku pomidora.
8. Cebulę obieramy i drobno kroimy.
9. Cebulą posypujemy pomidory.
10. Na pomidory układamy plasterek sera.
11. Zapiekamy w piekarniku chwilę aż ser się stopi.
12. Układamy schabowe na półmisku, każdy posypujemy kiełkami.
13. Kotlety gotowe.
14. Smacznego.
Kotlet schabowy przykryty grzybową pierzynką
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu