aromatyczna kolorowa pierzynka.każdego zachwyci.
Rzodkiewka to królowa nowalijek.
· 60 kg schabu
· Kiełki rzodkiewki
· 10dag sera podwędzanego
· pomidor
· Cebula
· Sól
· Olej do smażenia
· Bułka tarta do panierki
· Mąka pszenna do panierki
· 2 jajka
1. Pokroić mięso w plastry i rozbić.
2. Następnie solimy zanurzamy w jajku rozmąconym widelcem.
3. Obtaczamy w mące.
4. Znowu w jajku i na koniec w bułce tartej.
5. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
6. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem.
7. Na każdy kotlet układamy po plasterku pomidora.
8. Cebulę obieramy i drobno kroimy.
9. Cebulą posypujemy pomidory.
10. Na pomidory układamy plasterek sera.
11. Zapiekamy w piekarniku chwilę aż ser się stopi.
12. Układamy schabowe na półmisku, każdy posypujemy kiełkami.
13. Kotlety gotowe.
14. Smacznego.
Kotlet schabowy przykryty grzybową pierzynką
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu