w głównej roli brukselka którą bardzo polecam, nie każdy lubi to warzywo, którego właściwości lecznicze i odżywcze doceniają przede wszystkim mamy.
· 60 dag schabu
· 1 łyżeczka Majeranku
· Trochę Bazylii
· Sól
· Olej do smażenia
· 1 opakowanie brukselki mrożonej
· ½ opakowania marchewki ( kostka)
· Cebula
· 1 kostka rosołowa
· Mąka pszenna do obtoczenia
1. Schab kroimy w podłużne paseczki.
2. Wkładamy do miski doprawiamy ziołami: majerankiem, bazylią oraz solą i posypujemy mąką dokładnie mieszając.
3. Smażymy schab na rozgrzanym oleju.
4. Wlewamy trochę wody i dodajemy kostkę rosołową, prużymy.
5. Gdy mięso jest już prawie dobre dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę.
6. Następnie dodajemy marchew oraz brokuły.
7. Prużymy aż warzywa i mięso będą dobre.
8. Danie gotowe.
9. Smacznego.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu