Znudziły się nam zwykłe schabowe, proponuję w takiej wersji z soczystą marchewką
· 60 dag schabu
· 4 duże marchewki
· 1 Cebula
· Kostka rosołowa
· Sól
· Pieprz
· Majeranek
· Trochę mąki do obtoczenia
· Olej do smażenia
1. kroimy mięso w cienkie plastry i leciutko rozbijamy
2. Przyprawiamy przyprawami pieprzem oraz sola.
3. Obtaczamy w mące.
4. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
5. Przekładamy do brytfanki, wcześniej brytfance zagotować szklankę wody.
6. Obieramy cebulę i kroimy w kostkę dodajemy do mięsa.
7. Marchew obieramy następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.
8. Dodajemy do mięsa.
9. Kostkę rosołową również dodajemy do mięsa i dusimy pod przykryciem.
10. Pod koniec duszenia dodajemy majeranek.
11. Potrawa gotowa.
12. Smacznego.
schab z ziołami oraz warzywami
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu