Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Ryba po grecku

print Drukuj
Ryba po grecku

Beata

liczba porcji Liczba porcji 7
Ocena:
3.3

6 ocen

Prosta wersja ryby po grecku

składniki

• 50 dag. filetów z mintaja
• 50 dag. marchewki
• koncentrat pomidorowy
• sól i pieprz
• 4 szt. pietruszki
• 1 cebula
• Oleju do smażenia
• Mąka do panierki

sposób przygotowania

1.      Cebulę obieramy i kroimy w kostkę i prużymy na oleju.

2.      Pietruszkę oraz marchew obieramy i ścieramy  na tarce o dużych oczkach. Po czym całość dodajemy do cebuli i prużymy pod przykryciem, można podlać odrobiną wody żeby warzywa się nie przypaliły.

3.      Rybę kroimy na mniejsze kawałki i solimy.

4.      Jajka roztrzepujemy widelcem na talerzu.

5.      Trochę mąki wsypujemy na talerz.

6.      Rybę zanurzamy najpierw w jajku, następnie w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.

7.      Do warzyw jak są już dobre dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy pieprzem oraz solą.

8.       Usmażone kawałki ryby rozkładamy na dnie naczynia.

9.       Następnie wykładamy warzywa.

10.   Ryba gotowa.

11.   Smacznego.

Tagi: Ryby
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
3.3
Liczba porcji 7
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
.Naleśniki po węgiersku
Gwiazdka

.Naleśniki po węgiersku

Dziś polecam nalesniki z sosem węgierskim.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!