Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Ryba po grecku

print Drukuj
Ryba po grecku

Beata

liczba porcji Liczba porcji 7
Ocena:
5.0

1 ocena

Prosta wersja ryby po grecku

składniki

• 50 dag. filetów z mintaja
• 50 dag. marchewki
• koncentrat pomidorowy
• sól i pieprz
• 4 szt. pietruszki
• 1 cebula
• Oleju do smażenia
• Mąka do panierki

sposób przygotowania

1.      Cebulę obieramy i kroimy w kostkę i prużymy na oleju.

2.      Pietruszkę oraz marchew obieramy i ścieramy  na tarce o dużych oczkach. Po czym całość dodajemy do cebuli i prużymy pod przykryciem, można podlać odrobiną wody żeby warzywa się nie przypaliły.

3.      Rybę kroimy na mniejsze kawałki i solimy.

4.      Jajka roztrzepujemy widelcem na talerzu.

5.      Trochę mąki wsypujemy na talerz.

6.      Rybę zanurzamy najpierw w jajku, następnie w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.

7.      Do warzyw jak są już dobre dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy pieprzem oraz solą.

8.       Usmażone kawałki ryby rozkładamy na dnie naczynia.

9.       Następnie wykładamy warzywa.

10.   Ryba gotowa.

11.   Smacznego.

Tagi: Ryby
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
5.0
Liczba porcji 7
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Kurczak marchewkowy z makaronem
Gwiazdka

Kurczak marchewkowy z makaronem

Podawać z makaronem ponieważ tak podana potrawa jest najlepsza
Japońskie śledzie
Gwiazdka

Japońskie śledzie

Cos na Sylwestra
Roladki schabowe dla leniwych
Gwiazdka

Roladki schabowe dla leniwych

Polecam dla zapracowanych, ponieważ szybko się robią
Kapuśniak
Gwiazdka

Kapuśniak

Zwykła prosta a jaka dobra
Jajka w sosie musztardowym
Gwiazdka

Jajka w sosie musztardowym

Stary przepis a jaki dobry.
Powidła zatopione w pierniku
Gwiazdka

Powidła zatopione w pierniku

Ciasto piernikowe szybciutko się robi, jest wilgotne i pyszne
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!