• 50 dag. marchewki
• koncentrat pomidorowy
• sól i pieprz
• 4 szt. pietruszki
• 1 cebula
• Oleju do smażenia
• Mąka do panierki
1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę i prużymy na oleju.
2. Pietruszkę oraz marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Po czym całość dodajemy do cebuli i prużymy pod przykryciem, można podlać odrobiną wody żeby warzywa się nie przypaliły.
3. Rybę kroimy na mniejsze kawałki i solimy.
4. Jajka roztrzepujemy widelcem na talerzu.
5. Trochę mąki wsypujemy na talerz.
6. Rybę zanurzamy najpierw w jajku, następnie w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
7. Do warzyw jak są już dobre dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy pieprzem oraz solą.
8. Usmażone kawałki ryby rozkładamy na dnie naczynia.
9. Następnie wykładamy warzywa.
10. Ryba gotowa.
11. Smacznego.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu