Taki placek jest bardzo smaczny. Smakuje na ciepło jak i na zimno. Polecam przepis.
10 dag masła lub margaryny
pół łyżeczki soli
półtorej szklanki mąki pszennej
pół szklanki mleka
2 jajka
5 dag dowolnej szynki
10 dag żółtego sera startego na dużych oczkach
2 kopiaste łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka papryki w proszku ( ostrej lub słodkiej )
1. Mąkę wsypujemy do miski, następnie dodajemy proszek do pieczenia, sól, paprykę i masło, rozcieramy palcami, aż powstaną małe grudki, dodajemy ser i drobno pokrojoną szynkę.
2. Następnie jajka roztrzepujemy, jajka razem z mlekiem dodajemy do mąki, całość mieszamy łyżką na jednolite ciasto.
3. Ciasto przekładamy do tortownicy posmarowanej masłem, o średnicy 23 cm. Pieczemy około 45 minut, w temperaturze 180 stopni.
4. Podajemy i smacznego.
Paprykowe nachosy w kilka minut!
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu