Kabanosy w cieście francuskim
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 12
Kabanosy w cieście francuskim to swietna przekąska imprezowa.
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
5 kabanosów
15 dag żółtego sera w plasterkach
kilka łyżek ketchupu
oregano lub ziola prowansalskie
wykałaczki
Sposób przygotowania:
Gotowe ciasto wyciagamy z lodowki, rozwijamy, kroimy na 12 - 16 prostokątów. Kabanosy (ja miałam dość długie kabanosy) kroimy na 3 części. Na każdy prostokąt nakładamy łyżeczkę (lub troszkę mniej) ketchupu, posypujemy oregano. Kabanosa zawijamy żółtym serem, rolujemy w ciasto, dokładnie łączymy końce ciasta. Na koncu ułożyć je równomiernie na foremce. Pieczemy je przez 20 minut w temp. 180 stopni.
# Tagi:
Autor: AsiaK
Polecamy również
Włoska focaccia z ziołami.
Pyszna, pachnąca ziołami, idealna na przekąskę. Polecam przepis.Półfrancuskie rożki z farszem porowo-cebulowym.
Na przekąskę polecam przygotować takie o to pyszne rożki, zwłaszcza, że nie wymagają dużo pracy. Można podać je udekorow...Ciasteczka krakersy z serem żółtym i sezamem.
Polecam pyszne, chrupiące i aromatyczne ciasteczka. Można je sobie pochrupać na przekąskę.Tartaletki na słono
To sprawdzony przepis na świetną przekąskę imprezową.Paprykowe nachosy w kilka minut!
Szukasz przepisu na przygrychę do piwka? Polecam paprykowe nachosy.Zobacz więcej przepisów na: