Kabanosy w cieście francuskim

Kabanosy w cieście francuskim

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 12

Kabanosy w cieście francuskim to swietna przekąska imprezowa.

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego 5 kabanosów 15 dag żółtego sera w plasterkach kilka łyżek ketchupu oregano lub ziola prowansalskie wykałaczki

Sposób przygotowania:

Gotowe ciasto wyciagamy z lodowki, rozwijamy, kroimy na 12 - 16 prostokątów. Kabanosy (ja miałam dość długie kabanosy) kroimy na 3 części. Na każdy prostokąt nakładamy łyżeczkę (lub troszkę mniej) ketchupu, posypujemy oregano. Kabanosa zawijamy żółtym serem, rolujemy w ciasto, dokładnie łączymy końce ciasta. Na koncu ułożyć je równomiernie na foremce. Pieczemy je przez 20 minut w temp. 180 stopni.

# Tagi:

Autor: AsiaK

Polecamy nasze przepisy