Tartaletki na słono

Tartaletki na słono

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 8

To sprawdzony przepis na świetną przekąskę imprezową.

Składniki:

Ciasto: 250 g mąki pszennej 1 jajko 1/2 kostki margaryny 2 łyżki wody szczypta soli i pieprzu Dodatkowo: 10 dag startego żółtego sera 1/2 papryki czerwonej 1/2 puszki kukurydzy 1 cebula 10 dag kiełbasy 5 dag pieczarek łyżka oliwy

Sposób przygotowania:

Ze wszystkich składników zagniesc kruche ciasto, włożyć je do lodówki na min. 15 minut.Po tym czasie ciasto dzielimy na cztery części. Kokilki smarujemy tłuszczem, nakładamy rozwałkowane ciasto, nakłuwamy widelcem. Pieczemy je przez około 20 minut w temp. 180 stopni.Na rozgrzanej patelni nalewamy łyżeczkę oleju, smażymy na niej pokrojoną drobno cebulkę. Dodajemy pokrojoną kiełbasę oraz pieczarki, smażymy na małym około 5 minut. Mozzarellę ścieramy na tarce, wsypujemy do miski wraz z kukurydzą, kroimy drobno paprykę oraz dodajemy zawartość patelni. Mieszamy wszystko za pomocą łyżki. Do podpieczonych kokilek nakładamy po równo farszu, ponownie wkładamy do piekarnika na około 5 minut

# Tagi:

Autor: AsiaK

Polecamy nasze przepisy