mąka 2 szklanki
jajko 1 sztuka
sól i pieprz do smaku
farsz:
majeranek
cebula biała 1 sztuka
boczek do okraszenia
cebula do okraszenia
karkówka 0,5 bez kości
farsz :
mięso mielę z podsmażoną cebulą.
dodaję sól i pieprz oraz majeranek.
ciasto:
mąkę przesiewam na blat ,powoli wlewam gorącą wodę, po chwili dodaję
jajko ,sól i zagniatam ciasto.
Rozwałkowuję ciasto ,szklanką wycinam krążki na które kładę po porcji farszu, sklejam.
Z racji że farsz jest z surowego mięsa pierogi gotuję od wypłynięcia jeszcze 3 minuty.
podaję podsmażone z cebulką i boczkiem.
Pierogi z kiszona kapustą i kaszą
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu