Polecamy dzisiaj:

Fasola szparagowa z kiełbasą

Pierogi z drobiowym mięsem.

print Drukuj
Pierogi z drobiowym mięsem.

Izabela S.

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
5.0

3 oceny

Dla wielbicieli pierogów i mięsa. Na pyszny obiad polecam pierogi z drobiowym mięsem:0

składniki

Ciasto:

 

  • około 1 szklanka ciepłej wody
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka soli

 

 

Farsz:

 

  • 1 cebula
  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

 

 

Dodatkowe składniki:

  • mąka do podsypania stolnicy
  • 1 cebula
  • masło do smażenia
sposób przygotowania

Przepis na pierogi z farszem z drobiowego mięsa:

  1. Wykonanie farszu: Mięso oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy, następnie mielimy w maszynce. Cebulę obieramyi drobno kroimy. Mięso z cebulą smażymy do miękkości na niewielkiej ilości oleju, na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farsz studzimy.
  2. Ciasto: Składniki ciasta zagniatamy stopniowo wlewając wodę.
  3. Następnie ciasto wałkujemy na posypanej mąka stolnicy i szklanką wykrawamy krążki, nakładamy porcje mięsa i zlepiamy formując pierogi.
  4. Tak przygotowane pierogi gotujemy w osolonej wodzie, przez około 5 minut od wypłynięcia, odcedzamy.
  5. Cebulę obieramy i kroimy, następnie smażymy do zrumienienia na maśle.
  6. Podanie: Pierogi podajemy polane masłem z cebulką.

Pyszne pierogi z mięsem gotowe. Smacznego.

Ocena:
5.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Zupa cebulowa
Gwiazdka

Zupa cebulowa

Przepis na zupę cebulową, pyszną i zdrową. Zupa cebulowa dobra na kaca? Trzeba wypróbować ten przepis kuchni francuskiej :) 
Przepis na ciasto marchewkowe
Gwiazdka

Przepis na ciasto marchewkowe

Pyszne ciasto marchewkowe, jesienny przebój, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Polecam   przepis na ciasto marchewkowe.
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!