Pierogi z drobiowym mięsem.

Pierogi z drobiowym mięsem.

Ocena:

3 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Dla wielbicieli pierogów i mięsa. Na pyszny obiad polecam pierogi z drobiowym mięsem:0

Składniki:

Ciasto:

 

  • około 1 szklanka ciepłej wody
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka soli

 

 

Farsz:

 

  • 1 cebula
  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

 

 

Dodatkowe składniki:

  • mąka do podsypania stolnicy
  • 1 cebula
  • masło do smażenia

Sposób przygotowania:

Przepis na pierogi z farszem z drobiowego mięsa:

  1. Wykonanie farszu: Mięso oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy, następnie mielimy w maszynce. Cebulę obieramyi drobno kroimy. Mięso z cebulą smażymy do miękkości na niewielkiej ilości oleju, na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farsz studzimy.
  2. Ciasto: Składniki ciasta zagniatamy stopniowo wlewając wodę.
  3. Następnie ciasto wałkujemy na posypanej mąka stolnicy i szklanką wykrawamy krążki, nakładamy porcje mięsa i zlepiamy formując pierogi.
  4. Tak przygotowane pierogi gotujemy w osolonej wodzie, przez około 5 minut od wypłynięcia, odcedzamy.
  5. Cebulę obieramy i kroimy, następnie smażymy do zrumienienia na maśle.
  6. Podanie: Pierogi podajemy polane masłem z cebulką.

Pyszne pierogi z mięsem gotowe. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy