Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Ocena:

77 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Nie ma chyba w Polsce domu, w którym pasta jajeczna byłaby nieznana. Wynika to z tego, że pasta jajeczna to bardzo prosta potrawa. Jestem pewny, że z przygotowaniem pasty jajecznej nie będzie miał problemu nawet totalny laik kulinarny. Oto prosty przepis na pastę jajeczną.

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 łyżka musztardy
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna najlepiej smakuje ze szczypiorkiem:

  1. Szczypiorek siekamy, dodajemy pokrojone jajka, musztardę, śmietanę i dokładnie miksujemy. 
  2. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek.
  3. Mieszamy i pasta jajeczna gotowa.

I kto nie jest w stanie przygotować takiej pasty, jak pasta jajeczna? Każdy!

Smacznego

Autor: Rafi

Polecamy nasze przepisy