Polecamy dzisiaj:

Dwa sposoby na sernik z bezą

Papryki faszerowane

print Drukuj
Papryki faszerowane

Marta

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
4.2

12 ocen

Kolorowe papryki z mięsnym farszem pięknie się prezentują na talerzu. Smakują też wyśmienicie.

składniki
  • 4 duże czerwone papryki
  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 saszetka kaszy jęczmiennej
  • 1 nieduża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oliwy lub oleju
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
sposób przygotowania

Przepis na papryki faszerowane:

  1. Papryki umyć, odkroić górną część, usunąć gniazda nasienne.
  2. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić.
  3. W misce wymieszać ostudzoną kaszę z mięsem mielonym, cebulą startą na tarce, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą, pieprzem i natką pietruszki.
  4. Papryki wypełnić farszem, zakryć wcześniej odkrojonymi górnymi częściami. Włożyć do naczynia żaroodpornego z niewielką ilością wody.
  5. Papryki spryskać oliwą i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-45 minut. Papryki powinny się lekko podpiec.

Papryki faszerowane gotowe. Smacznego:)

Ocena:
4.2
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lazania z mięsem mielonym
Gwiazdka

Lazania z mięsem mielonym

Przepis na lazanię z mięsem mielonym. Efekt przepyszny, polecam przepis na lazanię każdemu. Smacznego :)
Sernik na szpinakowym spodzie
Gwiazdka

Sernik na szpinakowym spodzie

Wielkanoc dla Polaków, to święto kojarzące się wiosną, odrodzeniem i pysznym jedzeniem, którego nie może zabraknąć podczas spotkań z rodziną. Wielokrotnie zastanawiamy się, jakimi smakami możemy zaskoczyć naszych gości, by zachować tradycję, ale również wnieść odrobinę nowoczesności. Pośród klasycznych ciast świąt Wielkiej Nocy, możemy wymienić babki, mazurki, makowce, ale także na liście nie może zabraknąć sernika, jako ciasta o wielu wariacjach. 
Serowe wrapy z boczkiem
Gwiazdka

Serowe wrapy z boczkiem

Doskonały przepis na ketowrapy, keto serowe wrapy z boczkiem. Doskonałe w diecie keto, pyszne i wspaniałe. Polecam  przepis na serowe keto wrapy!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!