Faszerowana papryka

Faszerowana papryka

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Przepis na faszerowaną paprykę. Oto prosty przepis na doskonały posiłek, zarówno jako przystawka a nawet danie główne. Polecam mój przepis na paprykę faszerowaną mięsem mielonym, na pewno się nie zawiedziecie!

Składniki:

  • mięso mielone z łopatki 0,5 kg 
  • jajko 1 sztuka
  • przyprawa do mięsa mielonego 2 łyżeczki 
  • papryka zielona podłużna  4 sztuki
  • bazylia świeża kilka sztuk 
  • rozmaryn świeży 1 gałązka

Sposób przygotowania:

Przepis na paprykę faszerowaną, pyszną i aromatyczną:

  1. najpierw musimy paprykę przeciąć wzdłuż
  2. następnie do miesa trzeba dodać posiekane listki bazyli, rozmaryn, jajko oraz przyprawę do mięsa
  3. teraz trzeba wyrobić z mięsa masę, którą następnie musimy faszerować paprykę
  4. papryki po nafaszerowaniu musimy zawinąc w folię aluminiową
  5. papryki pieczemy w piekarniku w 180 stopniach do momentu aż papryka będzie miękka

Pyszna papryka faszerowana mięsem mielonym gotowa.

Smacznego!

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy