Polecamy dzisiaj:

Muszle zapiekane ze szpinakiem

Papryka faszerowana

print Drukuj
Papryka faszerowana

joanna1974

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
5.0

1 ocena

Uwielbiam faszerować wszelkie warzywa, dziś proponuję przepis na paprykę faszerowaną mięsem mielonym i kaszą :) Oto jak faszerować paprykę!

składniki
  • mielone mięso 400 gram
  • kasza jęczmienna 50 gram
  • sól i pieprz do smaku
  • papryka biała 4 sztuki
sposób przygotowania

Przepis na faszerowaną paprykę w moim wydaniu:

  1. najpierw mięso doprawiam do smaku, następnie dodaję ugotowaną kaszę i wszystko dokładnie mieszam
  2. teraz górę papryki odcinam, nakładam farsz, zakrywam odciętą górą
  3. papryki zawijam w folię i piekę w piekarniku w 190 stopniach około 50 minut
  4. faszerowana papryka najlepiej smakuje na ciepło, więc od razu po wyjęciu z piekarnika podaję. 

Wspaniała papryka faszerowana gotowa.

Smacznego!

Ocena:
5.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!