Polecamy dzisiaj:

Ciasto czekoladowe z truskawkami.

Papryka faszerowana

print Drukuj
Papryka faszerowana

joanna1974

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
5.0

1 ocena

Uwielbiam faszerować wszelkie warzywa, dziś proponuję przepis na paprykę faszerowaną mięsem mielonym i kaszą :) Oto jak faszerować paprykę!

składniki
  • mielone mięso 400 gram
  • kasza jęczmienna 50 gram
  • sól i pieprz do smaku
  • papryka biała 4 sztuki
sposób przygotowania

Przepis na faszerowaną paprykę w moim wydaniu:

  1. najpierw mięso doprawiam do smaku, następnie dodaję ugotowaną kaszę i wszystko dokładnie mieszam
  2. teraz górę papryki odcinam, nakładam farsz, zakrywam odciętą górą
  3. papryki zawijam w folię i piekę w piekarniku w 190 stopniach około 50 minut
  4. faszerowana papryka najlepiej smakuje na ciepło, więc od razu po wyjęciu z piekarnika podaję. 

Wspaniała papryka faszerowana gotowa.

Smacznego!

Ocena:
5.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!