Wegetarianska papryka faszerowana


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
63 Ocen

Ilość porcji: 6
Papryka faszerowana jest o tyle ciekawym daniem, że zmieniając farsz, zmieniamy zupełnie jego charakter, Dzisiaj proponuję wagetariańską paprykę faszerowaną. Papryka faszerowana dla wegetarian zawiera kaszę gryczaną. Jestem przekonana, że wegetariańska papryka faszerowana posmakuje również mięsożercom!
Składniki:
- papryka - 6 szt.
- kasza gryczana - 200 g
- cebula - 2 szt.
- pieczarki - 650 g
- natka pietruszki
- ser Grana Padano (starty) - 100 g
- jajko - 1 szt.
- suszony majeranek - szczypta
- sól, pieprz do smaku
- olej - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
A teraz przepis na wegetariańską paprykę faszerowaną:
- Pokroić cebulę i zeszklić na rozgrzanym oleju.
- Do cebuli dodać starte lub drobno pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania wody z grzybów.
- Do usmażonych pieczarek z cebulą dodać kaszę, ser, jajko, posiekaną natkę, majeranek oraz sól i pieprz do smaku i wszystko dokładnie wymieszać.
- Papryki wydrążyć i napełnić je obficie farszem. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, wlać na dno ok 70 ml wody i wszystko przykryć.
- Papryki wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec 2 godziny.
Wegetariańska papryka faszerowana z kaszą dobrze smakuje z sosem pieczarkowym i ogórkiem kiszonym. Zamiast kaszy gryczanej możesz również użyć kaszy jęczmiennej. Papryka faszerowana jest pyszna, więc zachęcam do spróbowania wegetariańskiej papryki faszerowanej. Smacznego!
Autor: Kafka
Polecamy również

Papryki faszerowane
Kolorowe papryki z mięsnym farszem pięknie się prezentują na talerzu. Smakują też wyśmienicie.
Papryka faszerowana
Faszerowana papryka jest ciekawym pomysłem na letni obiad, na dokładkę jest to danie w miarę proste, każdy powinien spr...
Wegetarianska papryka faszerowana
Papryka faszerowana jest o tyle ciekawym daniem, że zmieniając farsz, zmieniamy zupełnie jego charakter, Dzisiaj proponu...
Papryka pieczona z ryżem i kukurydzą.
Jeżeli macie ochotę na bezmięsny obiad to polecam przygotować takie o to pieczone papryki z ryżem. Będzie lekko, a zaraz...
Papryka faszerowana
Uwielbiam faszerować wszelkie warzywa, dziś proponuję przepis na paprykę faszerowaną mięsem mielonym i kaszą :) Oto jak...Zobacz więcej przepisów na:
Papryka faszerowana

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.