Warzywa rozmrażam i dokładnie odsączam z wody. Na patelni rozgrzewam masło, wrzucam warzywa i smażę je do miękkości często mieszając. Na koniec przyprawiam do smaku solą.
2. Następnie masa jajeczna i smażenie:
Jajka roztrzepuję razem z pieprzem i solą do smaku, dodaję pokrojone w kosteczkę masło. Następnie masę jajeczną wylewam na warzywa i smażę aż się zetnie, łopatką podważam brzegi, żeby masa spływała, usmażony z jednej strony omlet zsuwam na talerz i stroną niedosmażoną zsuwamy z powrotem na patelnie i dosmażam go.
3.
Gotowy już omlet przekładam na talerz, podaję i życzę smacznego.
Śniadaniowy omlet z kiwi i dżemem
Śniadaniowe placuszki z płatków owsianych
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu