Jajka roztrzepuję z cukrem, solą i mlekiem. Następnie dodaję do nich masło pokrojone w małą kostkę.
2.
Następnie na patelni rozgrzewam masło, wlewamy przygotowaną masę jajeczną i smażę podważając brzegi, aż masa jajeczna dobrze się zetnie. Następnie omlet zsuwam z patelni na talerz i stroną jeszcze nie usmażoną zsuwamy z powrotem na patelnię i dosmażam.
3.
Gotowy już omlet zsuwam na talerz, nakładam dżem i podaję i życzę smacznego.
Śniadaniowy omlet z kiwi i dżemem
Śniadaniowe placuszki z płatków owsianych
Drożdżowki z rabarbarem i kruszonką
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu