Polecamy dzisiaj:

Moja botwinka z jajkiem

Młoda kapusta

print Drukuj
Młoda kapusta

Basia

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
4.2

8 ocen

Maj to czas na świeże jarzyny, to czas na młodą kapustę z dodatkiem pachnącego koperku. Danie lekkie, smaczne i na każdą porę dnia. Młoda kapusta smakuje najlepiej z dodatkiem odrobiny przecieru pomidorowego. Smacznego.

składniki
  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 pęczek koperku
  • 40 dag cienkiej kiełbasy grubomielonej
  • 1 łyżka koncentratu lub przecieru pomidorowego
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 4 liście laurowe
  • sól
  • pieprz
  • 2 szklanki bulionu

 

sposób przygotowania

Przepis na młodą kapustę:

  1. Kapustę szatkujemy na drobne wiórki i wrzucamy do garnka, w którym wcześniej zagotowaliśmy 5cm wody. Dusimy ją pod przykryciem 10 minut.
  2. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę i podsmażoną kiełbasę, ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz. Wszytsko zalewamy 2 szklankami bulionu i gotujemy pod przykryciem 20 minut.
  3. Na koniec dodajemy posiekany koperek i koncentrat. Jeszcze 5 minut pod przykryciem i nasza młoda kapusta gotowa. Palce lizać.

Smacznego!

Ocena:
4.2
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Naleśniki po węgiersku
Gwiazdka

Naleśniki po węgiersku

Przepis na naleśniki z mięsem. Dziś polecam naleśniki z sosem węgierskim. Przepis na naleśniki z mięsem jest prosty, a danie sycące i pyszne. Polecam naleśniki na sycący obiad czy kolację!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!