Ta kapusta jest niezwykle smaczna i bardzo syta. Polecam ją na bezmięsny obiad, wystarczą do niej tylko młode ziemniaczki z koperkiem. Zapraszam:)
2 średnie pietruszki
3 średnie cebule
1 mała główka młodej kapusty
1 puszka ciecierzycy ( 25 dag )
koperek świeży według uznania
pieprz czarny mielony do smaku
sól do smaku
1 łyżeczka czubrycy białej lub zielonej
2 łyżeczki przyprawy do dań z kapusty
olej do smażenia
1. Cebule i pietruszki należy obrać, umyć i osuszyć, następnie pokroić je: cebulę w kostkę, a pietruszki w słupki lub talarki.
2. Następnie w garnku rozgrzać olej, wrzucić przygotowane warzywa i przesmażyć kilka chwil cały czas mieszając i lekko rumieniąc.
3. Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, następnie drobno pokroić, i przełożyć do przesmażonych warzyw, podlać niewielką ilością gorącej wody i dusić do miękkości.
4. Gdy warzywa będą miękkie dodać odsączoną z zalewy ciecierzycę, drobno pokrojony koperek i przyprawy, następnie dusić jeszcze kilka minut przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
5. Podać i smacznego.
Młoda kapustka z ziemniaczkami
Młoda kapusta z koncentratem pomidorowym
Młoda kapusta duszona z pieczarkami.
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jak zrobić placuszki z bananem
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu