Rozpuszczamy czekoladę na wolnym ogniu następnie odstawiamy do przestudzenia.
Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy przestudzoną czekoladę cały czas ubijając, aż składniki się połączą.
Do masy stopniowo dodajemy mąkę, delikatnie mieszając. Na koniec wrzucamy migdały. Możemy dodać rodzynki i i inne bakalie, i wymieszać.
Smacznego!
Mazurek czekoladowy ze świeżymi owocami
Mazurek czekoladowy z orzechami
Mazurek czekoladowy do przygotowania z córką
Mazurek czekoladowy - prosty przepis
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu