Kapuśniak

Kapuśniak

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Sprawdzony przepis na kapuśniak. Smaczna zupka na obiad, kwaskowata i bardzo dobra!

Składniki:

  • 1,5 litra woda
  • 1 kość
  • 2 garście kapusty kiszonej
  • 1 marchewka
  • 0,5 pietruszki
  • 4 ziemniaki
  • 1 liść laurowy
  • 3 ziele angielskie

Sposób przygotowania:

Sprawdzony przepis na kapuśniak w kilku krokach:

  1. Mięso i kapustę opłukujemy, dajemy do garnka i wlewamy wodę. Gotujemy.
  2. Marchewkę i pietruszkę myjemy dokładnie, obieramy i ścieramy na dużej tarce - wsypujemy do zupy. 
  3. Obrane i umyte ziemniaki kroimy w średniej wielkości kostkę. Gotujemy w innym garnku. Do miękkiej kapusty dodjamy ziemniaki i ziele i listek laurowy. Gotujemy do trzech minut i gasimy.
  4. Gotowy kapuśniak podajemy z pieczywem.

Pyszny kapuśniak gotowy.

Smacznego!

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy