Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Kapuśniak

print Drukuj
Kapuśniak

Beata

liczba porcji Liczba porcji 7
Ocena:
0.0

0 ocen

Zwykła prosta a jaka dobra

składniki

·         ½ kg ziemniaków

·         2 marchewki

·         Kilka grzybków marynowanych

·         Listek laurowy

·         3 ziarna ziela angielskiego

·         Wywar rosołowy

·         ½ kg kapusty kiszonej

·         Vegeta

sposób przygotowania

1.       Wywar rosołowy wlewamy do większego garnka.

2.       Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do rosołu i gotujemy do chwili kiedy ziemniaki będą prawie miękkie.

3.       Kapustę kroimy trochę drobniej i dokładamy do Garnka.

4.       Wkładamy listek laurowy, ziele angielskie, grzybki  oraz Vegetę i gotujemy.

5.       Jak ktoś lubi można zaciągnąć mąką pszenna.

6.       Zupa gotowa smacznego.

Ocena:
0.0
Liczba porcji 7
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Truskawkowe ciasto
Gwiazdka

Truskawkowe ciasto

Przepis na ciasto z truskawkami. Bardzo dobre ciasto z masą, która nie jest bardzo słodka, szybko sie robi. Po prostu pyszne ciasto z truskawkami :)
Kopertki z mozzarellą i pomidorem
Gwiazdka

Kopertki z mozzarellą i pomidorem

Szybkie danie i sezonowe z wykorzystaniem pomidora i cukini
Nadziewane twarogiem koszyczki
Gwiazdka

Nadziewane twarogiem koszyczki

czasami warto zjeść cos bez mięsnego a równiez dobrego.  
Zapiekane udka w sosie tatarskim
Gwiazdka

Zapiekane udka w sosie tatarskim

trochę pracy jest szczególnie z wyjęciem kości ale naprawdę warto
Kotlety schabowe z kapuścianą kołderką
Gwiazdka

Kotlety schabowe z kapuścianą kołderką

Sezon na warzywa się zaczął trzeba fanatzyjnie wykorzystać a tą fantazję polecam :)
Schabowe roladki z mozzarellą
Gwiazdka

Schabowe roladki z mozzarellą

Roladki schabowe można wymyślać na różne sposoby i proponuję taki :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!