Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Kapuśniak

print Drukuj
Kapuśniak

Beata

liczba porcji Liczba porcji 7
Ocena:
0.0

0 ocen

Zwykła prosta a jaka dobra

składniki

·         ½ kg ziemniaków

·         2 marchewki

·         Kilka grzybków marynowanych

·         Listek laurowy

·         3 ziarna ziela angielskiego

·         Wywar rosołowy

·         ½ kg kapusty kiszonej

·         Vegeta

sposób przygotowania

1.       Wywar rosołowy wlewamy do większego garnka.

2.       Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do rosołu i gotujemy do chwili kiedy ziemniaki będą prawie miękkie.

3.       Kapustę kroimy trochę drobniej i dokładamy do Garnka.

4.       Wkładamy listek laurowy, ziele angielskie, grzybki  oraz Vegetę i gotujemy.

5.       Jak ktoś lubi można zaciągnąć mąką pszenna.

6.       Zupa gotowa smacznego.

Ocena:
0.0
Liczba porcji 7
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Brokułowa sałatka
Gwiazdka

Brokułowa sałatka

Brokułowa fantazja na niedzielna kolacje
Udka faszerowane kapustą kiszoną i grzybami.
Gwiazdka

Udka faszerowane kapustą kiszoną i grzybami.

uwielbiam kapuste kiszoną a jak ktos lubi pierogi z kapusta i grzybami to proponuje to danie.
Drobiowa zapiekanka z migdałami.
Gwiazdka

Drobiowa zapiekanka z migdałami.

zapiekanka jest bardzo pyszna, kurczak w sosie migdałowy z dodatkiem sera.
Kotlecki Ala pizza
Gwiazdka

Kotlecki Ala pizza

Pizze każdy lubi, duzy i mały a co powiecie na ktleciki w wersji pizza?
Flaki z udek z kurczaka
Gwiazdka

Flaki z udek z kurczaka

Gdy ktoś nie lubi flaków, proszę spróbować takiej fersji
Berlinki Ala pizza
Gwiazdka

Berlinki Ala pizza

Polecam dla tzw Tadków niejadków
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!