Kapuśniak

Kapuśniak

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 7

Zwykła prosta a jaka dobra

Składniki:

·         ½ kg ziemniaków

·         2 marchewki

·         Kilka grzybków marynowanych

·         Listek laurowy

·         3 ziarna ziela angielskiego

·         Wywar rosołowy

·         ½ kg kapusty kiszonej

·         Vegeta

Sposób przygotowania:

1.       Wywar rosołowy wlewamy do większego garnka.

2.       Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do rosołu i gotujemy do chwili kiedy ziemniaki będą prawie miękkie.

3.       Kapustę kroimy trochę drobniej i dokładamy do Garnka.

4.       Wkładamy listek laurowy, ziele angielskie, grzybki  oraz Vegetę i gotujemy.

5.       Jak ktoś lubi można zaciągnąć mąką pszenna.

6.       Zupa gotowa smacznego.

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy