Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Kapuśniak

print Drukuj
Kapuśniak

Beata

liczba porcji Liczba porcji 7
Ocena:
0.0

0 ocen

Zwykła prosta a jaka dobra

składniki

·         ½ kg ziemniaków

·         2 marchewki

·         Kilka grzybków marynowanych

·         Listek laurowy

·         3 ziarna ziela angielskiego

·         Wywar rosołowy

·         ½ kg kapusty kiszonej

·         Vegeta

sposób przygotowania

1.       Wywar rosołowy wlewamy do większego garnka.

2.       Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do rosołu i gotujemy do chwili kiedy ziemniaki będą prawie miękkie.

3.       Kapustę kroimy trochę drobniej i dokładamy do Garnka.

4.       Wkładamy listek laurowy, ziele angielskie, grzybki  oraz Vegetę i gotujemy.

5.       Jak ktoś lubi można zaciągnąć mąką pszenna.

6.       Zupa gotowa smacznego.

Ocena:
0.0
Liczba porcji 7
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
.Naleśniki po węgiersku
Gwiazdka

.Naleśniki po węgiersku

Dziś polecam nalesniki z sosem węgierskim.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!