Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Kapuśniak

print Drukuj
Kapuśniak

Beata

liczba porcji Liczba porcji 7
Ocena:
0.0

0 ocen

Zwykła prosta a jaka dobra

składniki

·         ½ kg ziemniaków

·         2 marchewki

·         Kilka grzybków marynowanych

·         Listek laurowy

·         3 ziarna ziela angielskiego

·         Wywar rosołowy

·         ½ kg kapusty kiszonej

·         Vegeta

sposób przygotowania

1.       Wywar rosołowy wlewamy do większego garnka.

2.       Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do rosołu i gotujemy do chwili kiedy ziemniaki będą prawie miękkie.

3.       Kapustę kroimy trochę drobniej i dokładamy do Garnka.

4.       Wkładamy listek laurowy, ziele angielskie, grzybki  oraz Vegetę i gotujemy.

5.       Jak ktoś lubi można zaciągnąć mąką pszenna.

6.       Zupa gotowa smacznego.

Ocena:
0.0
Liczba porcji 7
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Kurczak marchewkowy z makaronem
Gwiazdka

Kurczak marchewkowy z makaronem

Podawać z makaronem ponieważ tak podana potrawa jest najlepsza
Japońskie śledzie
Gwiazdka

Japońskie śledzie

Cos na Sylwestra
Roladki schabowe dla leniwych
Gwiazdka

Roladki schabowe dla leniwych

Polecam dla zapracowanych, ponieważ szybko się robią
Kapuśniak
Gwiazdka

Kapuśniak

Zwykła prosta a jaka dobra
Jajka w sosie musztardowym
Gwiazdka

Jajka w sosie musztardowym

Stary przepis a jaki dobry.
Powidła zatopione w pierniku
Gwiazdka

Powidła zatopione w pierniku

Ciasto piernikowe szybciutko się robi, jest wilgotne i pyszne
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!